Fooder
Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą

Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą

Składniki:

  • 2 polskie pomidory
  • 4 kromki pszennego pieczywa
  • szczypiorek
  • olej Kujawski z bazylią, papryką i pomidorami,
  • świeże liście szpinaku

Kromki chleba pokrój w drobną kostkę, podobnie pokrój pomidory. Pokrojony chleb obsmaż na patelni na złoto. Chrupiące grzanki odstaw na ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Makrelę obierz ze skóry, pozbaw ości i ułóż na listkach szpinaku. Grzanki połącz z pomidorami, szczypiorkiem, olejem Kujawskim z bazylią, pomidorami i papryką. Dokładnie wymieszaj i polej rybę na talerzu.

przepis wideo na fooder.pl

Pamiętaj, że przepis możesz dodać do swojego foodera