Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_jnpf31l1e62oaaio56p5j6hagq, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

babcina ogórkowa z pulpecikami

przesłał(a) Alina

składniki

  • Pulpeciki:
  • 1 bułeczka namoczona w mleku
  • 500g mięsa mielonego
  • pęczek koperku posiekany
  • 1 mała starta cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • masło Lurpak
  • Zupa:
  • 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera (pokrojone w kostke)
  • bulion warzywny, mięsny lub woda
  • śmietana 18%
  • mąka
  • koperek-sporo
  • sól,pieprz, masło Lurpak
  • ziemniaki ok. 600g obranych i pokrojonych w kostkę
  • 500g ogórków kiszonych+woda z nich

Składniki pulpecików wyrób, uformuj kuleczki i podsmaż na masełku. W garnku rozgrzej 50 g masła, wrzuć pokrojone warzywa i chwile podsmaż, zalej bulionem i gotuj do miękkości ziemniaków. Wyciąż z zupy około 3 chochli ziemniaków i rozgnieć je widelcem, dodaj do zupy wraz ze startymi ogórkami i wodą z nich-do smaku. ZAbiel zupę smietana z mąką, wrzuć pulpwty i chwilę podgrzej, dopraw, dodaj koper. Podawaj