Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_nfm8rg28aoq1pt2jbkunqva1p5, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Gulasz na masełku z zieleniną

przesłał(a) Agnieszka

składniki

  • 1 kg wieprzowiny
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki masła LURPAK
  • 2 cebule
  • słodka papryka okoŁo 1,5 łyżeczki
  • pieprz
  • sól do smaku
  • woda około 2 litrów

Mięso dokładnie umyć pokroić na małe kawałeczki. cebulkę i marchewkę kroimy w kostkę.Mięso z warzywami dusimy na masełku lurpak ok 20 min. Następnie zalewamy 2 szklankami wody. Dusimy 30 min. Gdy warzywa i mięso są już miękkie dodajemy przyprawy - paprykę, słodką, pieprz.Na koniec duszenia mozna dodać mąkę dla zagęszczenia ale niekoniecznie