Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_aqhmmdhlg5oi2l5g5d58m2g5s3, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Zupa dyniowo jarzynowa

przesłał(a) Agnieszka

składniki

  • 3 marchewki
  • pół pora (jasna część)
  • 1 łyżka masła LURPAK
  • 200 g dyni
  • 250 g kalafiora
  • 250 g brokuła
  • liść laurowy
  • imbir suszony lub świeży
  • sól ,2 litry wody

Dynię myjemy, oczyszczamy, obieramy ikroimy w mniejsze kawałki.Marchewkę myjemy i obieramy,brokuły i kalafior myjemy, rozdzielamy na mniejsze części. Na rozgrzanym masełku w ok. 3 l garnku szklimy drobno pokrojonego pora, dodajemy dynię, smażymy ok. 2 minuty mieszając Dodajemy kalafior, liść laurowy, dolewamy wodę Gotujemy całość do miękkości warzyw ok. 15-20 minut, wyjmujemy liść laurowy Zupę miksujemy na krem, imbirem i solą do smaku, w razie konieczności dolewamy gorącej wody Podajemy na ciepło, posypaną zielonym koperkiem.

Czas przygotowania: 20 minut