Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_7ved5badbrpigehmttthq4mmra, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Gofry belgijskie z grubym cukrem w środku

przesłał(a) Agnieszka

składniki

  • 220 g masła, roztopionego i przestudzonego LURPAK
  • 3 duże jaja
  • 1/3 szklanki letniego mleka
  • 16 g drożdży świeżych
  • 2 szklanki mąki pszennej (odjąć 2 łyżki), przesianej
  • 1 szklanka cukru perłowego

W Mmiseczce wymieszać mokre składniki: masło, wymieszane jajka, mleko. do mąki dodać rozczyn z drożdży. Dobrze wymieszać, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości około 1,5 godziny

Kiedy ciasto podwoi objętość wsypać do niego perłowy cukier i wymieszać.

Ciasto (gęsta konsystencja) nabierać większą łyżką i piec w gofrownicy do złotobrązowego koloru