Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_1psphroa6r5c6bdpbqonm7l4rj, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Najszybsze i najsmaczniejsze ciasto z owocami

przesłał(a) Agieszka

składniki

  • rabarbar 500gr lub inne owoce mogą być tez mrożone
  • mąka -100gr
  • cukier 90 gr
  • jaja całe - 2 szt
  • proszek do pieczenia - 1 łyzeczka
  • budyn waniliowy - 3 łyzki stołowe.
  • zamrożone masło Lurpak - 100 gr
  • foremka na ciasto 19x19, papier do pieczenia
  • lub mała tortownica śr 15 cm

1. pokroić rabarbar na małe kawałki, posypać łyzką cukru i odstawić na conajmniej 15 minut

2. dwa całe jajka ubijać 7 minut na najszybszych obrotach aż powstanie puszysta piana,

3 do ubitych jajek dodać cukier i nadal ubijać dopuki cukier sie nie rozpuści.

4, zmniejszyć obroty i dodać przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać

5.przygotować blaszkę wykłądając papierem do pieczenia

6. do rabarbadu wsypać budyn i wymieszać

7. wylać ciasto na blaszę i wyłozyć owoce, posypać łyżką cukru

8. Na koniec trzemy na tarce z grubymi oczkami 100 gr. zamrozonego masła LURPAK

9 wstawiamy na 50 minut do piekarnika na temp. 175stC (do tzw. suchego patyczka)

smacznego :)