Najszybsze i najsmaczniejsze ciasto z owocami
przesłał(a)
Agieszka
1. pokroić rabarbar na małe kawałki, posypać łyzką cukru i odstawić na conajmniej 15 minut
2. dwa całe jajka ubijać 7 minut na najszybszych obrotach aż powstanie puszysta piana,
3 do ubitych jajek dodać cukier i nadal ubijać dopuki cukier sie nie rozpuści.
4, zmniejszyć obroty i dodać przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać
5.przygotować blaszkę wykłądając papierem do pieczenia
6. do rabarbadu wsypać budyn i wymieszać
7. wylać ciasto na blaszę i wyłozyć owoce, posypać łyżką cukru
8. Na koniec trzemy na tarce z grubymi oczkami 100 gr. zamrozonego masła LURPAK
9 wstawiamy na 50 minut do piekarnika na temp. 175stC (do tzw. suchego patyczka)
smacznego :)