Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_etlq2e0q2iipgg5kjp6s02j8kd, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Tarta wiosenna Asi

przesłał(a) Joanna

składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • połowa kostki masła lurpak
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • Składniki na farsz:
  • jeden por
  • szparagi zielone
  • pierś z kurczaka
  • ser kozi w plastrach
  • śmietana 18%
  • 2 jajka
  • pęczek koperku i pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • trochę masła lurpak do podsmarzenia pora

Wykonanie :

Składniki na ciasto czyli mąkę, jajka, łyżeczkę proszku do pieczenia i masło lurpak zagnieść aż będzie odchodziło od rąk. Można dodawać mąkę aby było odchodzące od rąk.

Następnie przygotować patelnie z rozgrzanym masłem lurpak i wrzucić pokrojonego w połówki pora i kurczaka w paski i podsmażyć całość.

Ser kozi pokroić trzeba w paski.

Dwa jajka rozstrzepac mikserem i dodać śmietanę.

Przygotować naczynie z porcelany do tarty, wystartować masłem lurpak i posypać bułką tartą.

Następnie zadgniecione ciasto włożone do lodówki na dwadzieścia minut rozprowadzić w naczyniu. Dodać pociete i ugotowane szparagi. Wyłożyć przygotowany farsz i zalać połączonym jajkami że śmietaną i posypać pociete zielenina.

Piec około 25 minut w piekarniku 180 stopni.

Można podawać z dodatkiem kiełków słonecznika lub groszku. Smacznego