Tarta wiosenna Asi
Wykonanie :
Składniki na ciasto czyli mąkę, jajka, łyżeczkę proszku do pieczenia i masło lurpak zagnieść aż będzie odchodziło od rąk. Można dodawać mąkę aby było odchodzące od rąk.
Następnie przygotować patelnie z rozgrzanym masłem lurpak i wrzucić pokrojonego w połówki pora i kurczaka w paski i podsmażyć całość.
Ser kozi pokroić trzeba w paski.
Dwa jajka rozstrzepac mikserem i dodać śmietanę.
Przygotować naczynie z porcelany do tarty, wystartować masłem lurpak i posypać bułką tartą.
Następnie zadgniecione ciasto włożone do lodówki na dwadzieścia minut rozprowadzić w naczyniu. Dodać pociete i ugotowane szparagi. Wyłożyć przygotowany farsz i zalać połączonym jajkami że śmietaną i posypać pociete zielenina.
Piec około 25 minut w piekarniku 180 stopni.
Można podawać z dodatkiem kiełków słonecznika lub groszku. Smacznego