Tort Rodzinny
Biszkopt - Białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.Pod koniec ubijania dodajemy po jednym żółtku, dalej ubijając. Przesiane mąki łączymy z ubitymi jajkami za pomocą szpatułki. Przelewamy do formy tortowej z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Ja nie smaruję boków.Pieczemy około 40 minut w temp . 180 stopni - sprawdzam patyczkiem.Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i rzucamy dwa razy z wysokości metra na podłogę (kontrowersyjne,ale zawsze pięknie się wyrównuje)
Krem budyniowy - gotujemy dwie szklanki mleka, w trzeciej szklance rozrabiamy dwa sypkie budynie z czterema łyżkami cukru (o ile w składzie torebek go nie było).Wlewamy rozrobiony budyń do gotującego się mleka , gotujemy na wolnym ogniu do zgestnienia.Studzimy w temperaturze pokojowej,aby nie był chłodniejszy od masła.
Masło Lurpak w temperaturze pokojowej miksujemy do uzyskania puszystej masy , do której dodajemy budyń po jednej łyżce ,aż do uzyskania kremu.
Biszkopt przekrawamy na trzy części , każdą nasączamy wodą z cytryną .Smarujemy warstwą dżemu , na to wykładamy maślany krem budyniowy.Po nałożeniu ostatniego blatu miksujemy śmietanę 36 % (ja nie dodaję cukru),smarujemy boki i górę i wykładamy dowolne swieże owoce.