Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_1jpth0gefj407b8e1r54kj42ln, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Pierogi ze szpinakiem i mięsem

przesłał(a) Dorota

składniki

  • Składniki na farsz:
  • 400g szpinaku mrożonego
  • 400 g mięska mielonego
  • 1 cebula
  • 2 obrane ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • masło
  • Składniki na ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • bardzo Ciepła woda
  • szczypta soli

Farsz:

Szpinak rozmrażamy, przelewamy wrzątkiem na sitku odciskamy z wody, przesmażamy na patelni na maśle dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę, czosnek posiekany i mięsko mielone wszystko razem mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy farsz przestygnie mielimy.

Ciasto z maki, wody i soli zagniatamy ciasto. Wałkujemy na bardzo cienki placek po czym wycinamy koła nakładamy farsz na wycięte kółko i zlepiamy....,.