Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_r3rl6fkiceico3g0dh6bn8ovpd, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

szparagi pod pierzynką

przesłał(a) Katarzyna

składniki

  • pęczek zielonych szparagów,
  • 3 jajka,
  • pół kostki masła Lurpak,
  • 3-5 łyżek bułki tartej,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka ostra

szparagi dokładnie umyć, odłamać zdrewniałą część i ugotować w osolonej wodzie około 10 min. Jajka ugotować na twardo. Na patelni rozgrzać masło Lurpak i usmażyć ugotowane szparagi- przełożyć na półmisek. W czasię smażenia szparagów ugotowane jajka pokroić w małą kosteczkę. Jajka podsmażyć na tej samej patelni, na której smażyły się szparagi, dodać bułkę tartą i przyprawy. Jajkami posypać szparagi. Dla łasuchów można polać roztopionym masłem Lurpak. Gotowe :)