Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_nhsu2jr4mbtoo8nvssptb3olbd, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

ZAPIEKANY HOMAR

przesłał(a) EWELINA

składniki

  • 2 HOMARY
  • PÓŁ KOSTKI MASŁA LURPAK SOLONY
  • NATKA PIETRUSZKI
  • 4 ZĄBKI CZOSNKU
  • PIEPRZ CAYENNE
  • PIEPRZ CZARNY
  • SÓL
  • SOK Z LIMONKI
  • 1 BAGIETKA

Homary przekroić na pół i dokładnie umyć, pozostawiając mięso, zostawić do przeschnięcia, następnie masło Lurpak przełożyć do miseczki, dodać wyciśnięte 4 ząbki cozsnku, posiekaną pietruszkę, wyciśnięty sok z połowy limonki oraz szczyptę pieprzu cayenne, soli i pieprzu wszystko wymieszać. Gdy już będzie jednolita masa, włożyć w korpusy homarów. Bagietkę pokroić i także wysmarować masą z masła Lurpak. Wyłożyć wszystko na blaszkę i włożyc do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i zapiekać ok 12-15 min

smacznego