Babeczkikakaowe z gruszką i kapustą kiszoną
przesłał(a)
Aneta
Wodę goujemy z cukrem i wanilią do roztopienia się cukru. Gruszki obieramy i wydrążamy z nich rdzenia. Dodajemy gruszki do wody o gotujemy ok 20 minut.
Kapustę odciskamy i siekamy. Przesiać do miski mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól. Ucieramy Masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka do utartego masła..
Do masy dodać połowę suchych składników. Gdy składniki się połączą dodajemy mleko. Wsypujemy resztę suchych składników ciągle mieszając. Dodajemy kapustę i delikatnie mieszamy.
Do formy na muffiny wylewamy masę na 1/2 jej wysokości. Do środka wkłądamy po gruszce.
Pieczemy ok 20 minut w temp. 180 st.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem