Gołąbki z kaszą gryczanąi twarogiem w sosie maślanym z czerwonym pieprzem.
przesłał(a)
Beata
Liście kapusty sparzyć we wrzątku aż zmiękną. Ostudzić.
Kaszę ugotować i wystudzić. Do kaszy dodać twaróg, pokrojone czosnki i cebulę. Następnie pokrojone w kostkę pomidory i oliwki. Dodać 1/4 kostki miękkiego masła. I rozetrzeć je w farszu łyżką. Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko i wyrobić farsz.
Farsz zawijać w liście i układać w żaroodpornym naczyniu. Obłożyć listkami zimnego masła( 1/2 kostki). Zapiec przez pół godziny w piekarniku pod przykryciem. Pozostałą ilość masła roztopić na patelni i podprażyć na nim pieprz czerwony. Gołąbki podawać polane masłem z czerwonym pieprzem.