Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_dai48sn2lg608kd7s1sa6b8tmp, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Gołąbki z kaszą gryczanąi twarogiem w sosie maślanym z czerwonym pieprzem.

przesłał(a) Beata

składniki

  • Liście kapusty włoskiej,
  • Kostka masła Lurpak,
  • Szklanka kaszy gryczanej,
  • Kostka twarogu,
  • Jedna mała cebula,
  • Dwa ząbki czosnku,
  • Dziesięć czarnych oliwek,
  • Kilka pomidorów suszonych z zalewy,
  • Jedno jajko,
  • Pieprz i sól do smaku,
  • Łyżka czerwonego pieprzu

Liście kapusty sparzyć we wrzątku aż zmiękną. Ostudzić.

Kaszę ugotować i wystudzić. Do kaszy dodać twaróg, pokrojone czosnki i cebulę. Następnie pokrojone w kostkę pomidory i oliwki. Dodać 1/4 kostki miękkiego masła. I rozetrzeć je w farszu łyżką. Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko i wyrobić farsz.

Farsz zawijać w liście i układać w żaroodpornym naczyniu. Obłożyć listkami zimnego masła( 1/2 kostki). Zapiec przez pół godziny w piekarniku pod przykryciem. Pozostałą ilość masła roztopić na patelni i podprażyć na nim pieprz czerwony. Gołąbki podawać polane masłem z czerwonym pieprzem.