Prosta hinduska potrawka z maślanym sosem pomidorowym
przesłał(a)
Agata
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju kokosowego i dwie łyżki masła LURPAK po czym dodaj posiekany czosnek i pokrojoną w pióra cebulę. Marchewkę pokrój w krążki, paprykę w słupki i również podsmażaj razem z cebulką i czosnkiem. Kiedy warzywa zmiękną, ale nadal będą chrupiące, dodaj obrane wcześniej ze skórki i posiekane pomidory - całość podsmażaj do momentu kiedy pomidory się rozpadną. Odcedź ugotowaną wcześniej bądź konserwową ciecierzycę i dodaj do potrawki, całość dopraw solą, pieprzem, odrobiną cukru - podkreśli słodycz pomidorów:), curry, sporą ilością Garam Masala i odrobiną słodkiej i ostrej papryki. Na ugotowany wcześniej ryż wyłóż potrawkę, posyp posiekaną kolendrą i zajadaj się bez opamiętania!