Maślano- kruche łobuziaki z groszkiem i fetą
przesłał(a)
Małgorzata
Groszek podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu- ma być aldente. Do miski wrzucić lekko miękkie masło, mąkę, jaja, przyprawy, proszek i sodę. Ciasto szybciutko wyrobić rękoma do konsystencji mokrej kruszonki. Dodać przestudzony groszek i pokrojoną w małą kostkę fetę. Wszystko delikatnie wymieszać rękoma, aby nie uszkodzić groszku i fety. Zlepiać w takie roztrzepane kształty wielkości orzecha włoskiego i układać w foremce na małe muffinkilub w zwyklej blaszce. Foremkę posmarować tłuszczem i wysypać zmiażdżonmi w możdzieżu płatkami kukurydzianymi. Piec w 200 st, w termoobiegu, przez 20 min. Odczekać aż wystygną i..wcinać :)