Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_9rkl1ggji9ju38eom3op9st3ae, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Jajecznica na croissantach i łososiu

przesłał(a) Izabela

składniki

  • - 50 g masła Lurpak
  • - 100 g łososia wędzonego
  • - 9 jajek
  • - 3 croissanty
  • - szczypiorek
  • - sól
  • - pieprz

Croissanty kroimy na kromki. Przekładamy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy z obu stron bez masła. Przekładamy na talerz. Na wierzch croissantów układamy pociętego na mniejsze kawałki łososia. Jajka roztrzepujemy rózgą, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię dajemy łyżkę masła, dodajemy jajka i smażymy na małym ogniu ciągle mieszając aby powoli się ścinały. Gdy będą częściowo ścięte dodajemy resztę masła pokrojonego w kostkę i mieszamy do rozpuszczenia, nie za długo aby jajka nie były mocno ścięte. Przekładamy na przygotowane croissanty i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.