Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_h6hkcq1cg0k826mv5bknnp1evv, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

MAŚLANE INSPIRACJE Z ZAMRAŻARKI

przesłał(a) aleksandra

składniki

  • 0,5 kostki masła Lurpak
  • 1 woreczek białego ryżu
  • 1 filet piersi z kurczaka
  • 20 dag dowolnej szynki wedzonej
  • 1 papryka czerwona
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 zabki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • Bazylia
  • Slodka i ostra mielona papryka

Filet z kurczaka oraz szynke pokroić na mniejsze kawałki dodać do rozpuszczonego masła Lurpak z pokrojonym uprzednio czosnkiem. Wszystko smażyć. Dodać do mięsa pokrojone pieczarki oraz przyprawy - pieprz sól natke pietruszki majeranek bazylię oraz slodka i ostrą papryke. Wszystko dusic na małym ogniu. Gdy wszystkie składniki się zmiekna należy dodać pokrojona papryke oraz czerwoną fasolę. Pozostawiamy na małym ogniu około 15 minut.

W tym czasie gotujemy ryż. Po ugotowaniu do ciepłego ryżu dodajemy masło Lurpak oraz sól i pieprz do smaku.

Czas przygotowania potrawy 45 minut.