Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_rcs2tb9hao9lvtkg9u3dpm6i37, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Gofry wytrawne na bazie masla z serem pleśniowym i gruszką

przesłał(a) Aneta

składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 70 g masła LURPAK
  • 2 jajka
  • pieprz do smaku
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 gruszka
  • 1 ser pleśniowy w krążku w dodatkiem orzechów
  • boczek wędzony
  • orzechy ziemne

Tozpuścić masło. Mąkę wymieszać z solą i pieprzem i proszkiem do pieczenia.

Białka ubic na sztywną pianę, a żółtka zmiksować z rozpuszczonym masłem i mlekiem. Dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.

Pieczemy gofry w gofrownicy.

Rukolę myjemy. Kroimy gruszkę i ser w plastry.

Na gofra dodajemy rukolę, boczek wędzony, ser oraz gruszkę i posypujemy orzechami. Przykrywamy drugim gofrem.

Podajemy z ulubionym sosem.