Burgery z łososia - Fast food w formie FIT
1. Wsyp do miseczki płatki ryżowe, zalej je przegotowaną, ciepłą wodą do poziomu, przykryj talerzem.
2. Wsyp do miseczki płatki orkiszowe, zalej je przegotowaną, ciepłą wodą do poziomu, przykryj talerzem. Kiedy zmiękną, wyciśnij z nich nadmiar wody i zblenduj.
3. Odetnij skórę z łososia, opłucz, posiekaj w bardzo małą kostkę i przełóż do czystej miski
4. Suszone pomidory pokrój w drobną kostkę i przełóż do posiekanego łososia
5. Na patelni na maśle zeszklij cebule i szczypiorek i przełóż do łososia
6. Posiekaj pietruszkę i dodaj ja do miski z łososiem, wyciśnij czosnek
7. Do miski z płatkami ryżowymi dodaj dwie łyżki musztardy francuskiej, wyciśnij sok z plasterka cytryny, dokładnie wymieszaj, następnie dodaj do łososia
8. Na koniec dodaj zblendowane płatki orkiszowe, dopraw przyprawami: pieprz, ostra papryka, zioła, wymieszaj
9. Uformowane burgery z łososia smaż na maśle z obydwu stron
10. Podawaj na zielonej sałacie lub w bułce i zajadaj ze smakiem