Karczek masłem nasączony :)
- Najpierw przygotować mięso, czyli umyć je, rozkroić i rozbić w taki sposób, aby był jakm najdłuższy płat, Mięso solimy.
- Ugotowany pęczak podgrzewamy w mikrofali, aby był ciepły i mieszamy z masłem. Dzięki temu, że jest ciepły masło się rozpuści. Dodajemy wegetę, pieprz, majeranek.
- Na mięso rozkładamy przygotowany pęczak. Na to wzdłuż mięsa układamy kiełbasę i plastry sera.
- Zwijamy mięso i spinamy wykałaczkami lub sznurkiem.
- Obsmażamy mięso z każdej strony.
- Przygotowujemy marynatę. Mieszamy 1/2 szklanki oleju z 3 łyżkami musztardy, 4 ząbkami czosnku, 1 łyżką gorczycy, 1 łyżką wegety,1 łyżką rozmarymu, solą i pieprzem,
- Smarujemy przygotowaną roladę marynatą i odstawiamy do lodówki na całą noc, dodając liście laurowe i ziele angielskie..
- Pieczemy w piekarniku ok 2 h. W czasie pieczenia polewamy mięso powstałym sosem. Gdyby jednak sosu było mało warto podlać odrobiną wody.