Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_ebq858nocgbp1pa34mcf5jbvci, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Doskonałe trio

przesłał(a) Justyna Maria

składniki

  • Pierś z kurczaka
  • Masło lurpak w kostce
  • Pieczarki
  • Dodatki:
  • Śmietana
  • Przyprawy: pieprz kolorowy , sol, zioła prowansalskie, bazylia, pieprz czarny
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Swierzy koper lub natka pietruszki

Piers z kurczaka tłuczemy bardzo cienko doprawiamy sola i pieprzem w srodek zawijamy kawalek masla w kształcie prostokata o sredniej grubosci 1 cm doprawionego bazylia i ziolami prowansalskimi maslo zawijamy w piersi z kurczaka podobnie jak ndo devolaya. Nastepnie optaczamy w jajku i bułce tartej. Wrzucamy na patelnie i na poczatku na wolnym ogniu podsmarzamy az maslo zacznie wyplywac na zewnatrz nastepnie podkrecamy ogen i podsmarzamy na zloty kolor. Pieczarki kroimy podsmarzamy na masle lurpak na zloto doprawiamy sola pieprzem nastepnie dodajemy ok 2 lyzek smietany doprawiamy do smaku sola pieprzem i dodajemy swierzego koperku lub natki pietruszki.nakladamy pieczarkii nastepnie zlocista piers z kurczaka. Dekorujemy listkiem natki ietruszki badz kopru.