Mini serniczki cynamonowo-miodowe z posypką kokosową
Rozdrobione ciasteczka, płatki i masło blendujemy. Masa powinna być klejąca, ale zwarta (gdyby była za gęsta można dodać trochę mleka). Wykładamy na spód blaszki do muffinek (ja dodatkowo "okryłam ją" papilotkami silikonowymi) i pieczemy ok. 12 minut w temp. 210 stopni. Następnie miksujemy twaróg, cukry, mąkę ziemniaczaną oraz rozpuszczoną łyżkę miodu. Dodajemy ostudzony budyń i miksujemy dalej na wolnych obrotach. Całość wylewamy na podpieczone spody i pieczemy przez 10 minut w temp. 200 stopni, następnie przez 40 minut w temp. 180 stopni. Na ostatnie 10 minut pieczenia dodajemy nasze domowe rafaello (rozpuszczamy miód, dodajemy masło i wiórki i energicznie mieszamy; w przypadku, gdy masa będzie za rzadka proponuję dodać więcej wiórków). Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Wstawiamy na ok. 2h do lodówki (serniczki stanął się bardziej "zwarte", jak ciasteczka). UWAGA! Zapachy powstające przy pieczeniu serniczka mogą powodować jego zjedzenie przed ostygnięciem, a tym bardziej wstawieniem do lodówki; zaleca się ponieść zapachowi i spróbować ciepłego serniczka. To co? Zapach cynamonu w domu kusi? I słusznie! Smacznego:)