Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_u2iq9ligtbb4nnd5fm5jghm3tr, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

szparagi w buraczanej galaretce

przesłał(a) Grażyna

składniki

  • ? kg szparagów (zielone lub białe)
  • masło Lurpak lekko solone do smażenia
  • galaretka:
  • 3 czerwone surowe buraki
  • 1 małe jabłko
  • 4 listki żelatyny w listkach (na szklankę soku)
  • cukier,sól pieprz, ocet balsamiczny do smaku
  • sos:
  • sos holenderski na bazie masła Lurpak klasyczne

Wycisnąć sok z buraków i jabłka. Doprawić. Musi być wyrazisty w smaku. Rozpuścić żelatynę, dodać do soku. Odstawić do zastygnięcia. Białe szparagi dokładnie obrać, z zielonych odłamać łykowatą końcówkę. Szparagi usmażyć ?al dente? na maśle. Po usmażeniu, odsączyć nadmiar masła ręcznikiem papierowym. Ułożyć szparagi na talerzu, pokryć buraczaną galaretką. Podawać z sosem holenderskim.