Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_nfjlrfvsl0itufvjq1vtmhd8ea, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/akcja-improwizacja/index.php on line 2
Akcja improwizacja LURPAK - Kuchnia+
#akcjaimprowizacja
Lurpak

Zielony talerz zdrowotnosci

przesłał(a) Monika

składniki

  • * 100 g piersi z kurczaka
  • * ćwiartka awokado
  • * szczypta soli
  • * szczypta pieprzu
  • * łyżka ziół prowansalskich
  • * łyżka oleju
  • * łyżeczka nasion chia
  • * łyżeczka jagód goji
  • * sok z ćwiartki cytryny
  • * 2 łyżki masła Lurpak
  • *2 kostki mrożonego szpinaku
  • * łyzka śmietany

Piekarnik nastawić na 200 stopni Celsjusza. Kurczaka umyć, osuszyć, obrać z żył i chrząstek oraz pokroić w grube plastry. Polać go olejem, oprószyć solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.Włożyć do piekarnika i piec przez 30 minut. Awokado pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Masło roztopić w rondelku, dodać mrożony szpinak. Po uzyskaniu gładkiej masy dodać śmietanę.

Na talerz nałożyć szpinak, plastry awokado, pieczonego kurczaka. Posypać jagodami goji i nasionami chia.

Smacznego !