Rybne Taco
Awokado kroimy w pół. Wyciągamy pestkę nożem, a jego miąższ przekładamy łyżką do miski. Tniemy pomidory w grubszą kostkę, dodajemy do awokado wraz z wyciśniętym sokiem z połowy limonki i solą. Mieszamy wszystko ze sobą.
Filety z dorsza smażymy na odrobinie osolonego oleju- najpierw długo od strony skóry, później odwracamy i dorzucamy kawałek chłodnego masła Lurpak, aby ryba nabrała jego pysznego kremowego smaku. Ściągamy ją z patelni i osuszamy na ręczniku papierowym.
Aby wyczarować pyszne tortille wystarczy wsypać mąkę i sól do miski. Dolejcie jeszcze trochę oliwy, ciepłej wody i zagniatajcie ciasto, które na końcu powinno być sprężyste i jędrne. Dajcie mu chwilę odpocząć, a później podzielcie na równe kawałki. Rozgrzejcie mocno patelnię (musi porządnie dymić!), a w międzyczasie rozwałkujcie każdy z nich na cienki na 2mm placek. Smażymy je chwilę, z jednej i drugiej strony, aż do uzyskania charakterystycznych ciemnych plam.
nakładamy na placek wszystkie dodatki, zwijamy i.... smaczneeego!