Wiosenna sałata!
przepis z odcinka 5
Szalotkę obieramy i kroimy na półplastry, fetę kroimy w kostkę. W słoiku układamy na przemian fetę i szalotkę posypując ziarnami kolendry - zalewamy oliwą.
Szparagi dokładnie myjemy i gotujemy na parze aż będą półtwarde około 5 minut. Kroimy na kawałki 3 cm - szczyty odkładamy na bok.
Sałatę płuczemy i osuszamy.
Ziemniaki myjemy i gotujemy na parze aż będą miękkie - około 10 minut.
W słoiku mieszamy sok z cytryny, musztardę, oliwę, syrop z malin - aż będzie jednorodny sos - doprawiamy.
Na talerzu aranżujemy sałatę wymieszane z łodygami szparagów, w misce mieszamy ziemniaki (jak są duże to kroimy na kawałki) z sosem i układamy ma wierzchu sałaty, dekorujemy końcówkami szparagów, pędami groszku i kwiatami.