Kulinarna podróż zmysłów
Joseph Seeletso
Wydawca: Świat Książki
To nie jest zwykła książka kulinarna, tak jak nietuzinkowa jest postać Josepha Józka Seeletso, doskonale znanego z sędziowania w programie TOP CHEF w Polsacie. Znakomity kucharz, urodzony w Botswanie, w rodzinie książęcej wywodzącej się od króla Botswany, kształcił się w Londynie w prestiżowym Westminster College. Ożenił się z Polką i osiadł nad Wisłą, najpierw w Krakowie, a obecnie w Warszawie.
Ceni sobie autorską, oryginalną kuchnię – od początku swojej zawodowej drogi eksperymentował i bawił się łącząc smaki potraw i win. Jego wyjątkowy gust oraz pomysłowość i oryginalność w podejściu do gotowania rozsławiła telewizja, gdzie gotował na oczach telewidzów w programie „Dzień Dobry TVN”, a później również w programie „Pytanie na śniadanie” w TVP2. W 2009 roku został przyjęty w poczet członków Klubu Szefów Kuchni. Poza występami w telewizji prowadzi autorskie Joseph’s Culinary Studio, gdzie odbywają się lekcje, pokazy, wspólne gotowanie i jedzenie przyrządzanych potraw. W swej książce Joseph Józek Seeletso podzieli się z nami nie tylko przepisami na wyśmienite potrawy, ale też pasją gotowania, która może odmienić życie i tak jak jego zaprowadzić w najbardziej odległe, egzotyczne zakątki świata.