Gotuj z sercem. 166 sekretów kulinarnych niezwykłych restauracji
Wydawca: ABA
8 grudnia 2011 r. po raz drugi ukazała się na rynku wyjątkowa książka kucharska „Gotuj z sercem". Cały zysk z jej sprzedaży przekazywany jest na dożywianie dzieci w szkołach i świetlic w ramach programu Pajacyk Polskiej Akcji Humanitarnej. Książkę tę od innych odróżnia sposób w jaki powstaje.
Zawarte w niej przepisy wymyślili szefowie kuchni, którzy udowodnili, że serce można mieć nie tylko do gotowania. Ich udział przy powstaniu „Gotuj z sercem" uczynił publikację kulinarnym przewodnikiem po krajowych restauracjach, które sięgają do tradycji Azji i Europy, a także podróżą po smakach i polskich tradycjach - od Małopolski, poprzez Śląsk, Mazowsze, do Pomorza. Zebrano łącznie ponad 166 przepisów kulinarnych, 250 zdjęć i 300 stron z myślą o tym, aby połączyć dobrą kuchnię z uśmiechem na twarzach dzieci. Szefowie, którzy biorą udział w tegorocznej edycji książki, pokażą nam swoją pracę "od kuchni" oraz zdradzą co myślą o jedzeniu i gotowaniu. Do powstania książki przyczynili się m.in.: Marta Gessler (Qchnia Artystyczna), Magda Gessler (m.in. AleGloria i Bellini) , Bożena Sikoń-Wojtal, Tomasz Defer, Joseph Seeletso (Joseph's Wine & Food), Robert Sowa, Alon Than.