Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

ATELIER SMAKU na mazurskim szlaku


magazyn, Polska, 2012, 5 x 13

Znani wegetarianie - Jola Słoma i Mirek Trymbulak bogatsi w doświadczenia we wprowadzaniu wegańskiej i bezglutenowej diety w sopockich i gdańskich restauracjach tym razem wyruszają na Mazury. W programie odwiedzają restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych.

Jola i Mirek jedzą pyszne potrawy w urokliwej mazurskiej krainie lasów i jezior. W każdym odcinku prezentują kucharzy, którzy gotują z miłością i zaangażowaniem, tak aby zadowolić największych smakoszy. Odwiedzą m.in. Ostródę, Podzamcze i Iławę, gdzie w sezonie żeglarze i turyści chętnie korzystają z lokalnej gastronomii. Na specjalnej mapie miejsc, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, pojawią się kolejne restauracje i hotele. To właśnie w nich prowadzący program wraz z szefami kuchni opracowali potrawy dla osób o specjalnych potrzebach kulinarnych, ale tak skomponowane, aby były ciekawe również dla pozostałych klientów - w tym ryżowe roladki z kapustą i grzybami, kukurydziane spaghetti z pesto czy lody żurawinowo-bananowe.

W pięcioodcinkowej serii "ATELIER SMAKU na mazurskim szlaku" prowadzący stawiają na spędzanie czasu przy wspólnym stole, na którym znajduje się jedzenie, które zadowoli nawet najwybredniejsze podniebienia. Pokazują problemy, z jakimi stykają się na co dzień wegetarianie w tradycyjnych restauracjach i udowadniają, że wegańskie i bezglutenowe posiłki mogą być smaczne i zdrowe. Program przełamuje stereotypy oraz stanowi odpowiedź na wzrost świadomości społeczeństwa na temat zdrowego odżywiania.

Gospodarze programu, Jola Słoma i Mirek Trymbulak, są bezglutenowymi wegetarianami, projektantami mody i autorami trzech książek kulinarnych: "Nakarmić duszę", "Ubrać duszę" i "ATELIER SMAKU". "ATELIER SMAKU'' jest zarejestrowanym znakiem towarowym R-218208.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA