Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

ATELIER SMAKU na bursztynowym szlaku


magazyn kulinarny, Polska, 2012, 5 x 13

Znani wegetarianie Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na szlak kulinarnych poszukiwań. W programie odwiedzają gdańskie restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych.

W pięcioodcinkowej serii "ATELIER SMAKU na bursztynowym szlaku" prowadzący podnieśli sobie i gotującym z nimi szefom kuchni poprzeczkę, tworząc wspólnie kartę dań wegańskich i bezglutenowych. Stawiają na spędzanie czasu przy wspólnym stole, na którym znajduje się jedzenie, które zadowoli nawet najwybredniejsze podniebienia. Pokazują problemy, z jakimi stykają się na co dzień wegetarianie w tradycyjnych restauracjach. Program przełamuje stereotypy oraz stanowi odpowiedź na wzrost świadomości społeczeństwa na temat zdrowego odżywiania.

Prowadzący odwiedzali już restauracje w Sopocie, w "ATELIER SMAKU na bursztynowym szlaku" przyglądają się gdańskiej gastronomii. Jola i Mirek jedzą pyszne potrawy w urokliwej, nadmorskiej scenerii. W każdym odcinku prezentują kucharzy, którzy gotują z miłością i zaangażowaniem, tak aby zadowolić największych smakoszy.

Gospodarze programu, Jola Słoma i Mirek Trymbulak, są wegetarianami, projektantami mody i autorami trzech książek kulinarnych: "Nakarmić duszę", "Ubrać duszę" i " Atelier Smaku".



''ATELIER SMAKU'' jest zarejestrowanym znakiem towarowym R-218208.



 

Partnerzy programu

ODCINEK 1

ODCINEK 2

ODCINEK 3

ODCINEK 4

ODCINEK 5

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA