Lifestylowy listopad w CANAL+ online: M JAK MIĘSO 6, DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO 5, BOSACKA DAJE RADĘ
2 listopada 2023
Listopad w CANAL+ online to mieszanka pysznych przepisów. CANAL+ KUCHNIA dostarczy nam smakowitych przepisów na dania mięsne w serii kulinarnej M JAK MIĘSO i na pachnące wypieki w programie DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO. Wszystkie produkcje dostępne będą do obejrzenia w CANAL+ online.
M JAK MIĘSO 6 © CANAL+ Polska S.A. 2023
M JAK MIĘSO 6, nowy sezon, premiera 5.11, nowe odcinki co niedzielę o godz. 12:30 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.
Mięso na milion sposobów i jego najwięksi fani w kolejnej odsłonie kulinarnej, która swoje przepisy opiera zawsze na mięsie. Prowadzący program Jurek Sobieniak i Andrzej Andrzejczak podzielą się z widzami sprawdzonymi przepisami na przygotowanie mięsa miękkiego i tego z kością. Panowie przyrządzą dziczyznę, steki, podroby, ale także cenione jesienią zupy przygotowywane oczywiście na bazie mięsa. Nowy cykl to również garść porad od uwielbianych przez widzów prowadzących-mięsożerców. Jurek i Andrzej podzielą się swoją wiedzą na temat najlepszych do przygotowywania mięsa typów noży, garnków i patelni, ale również doradzą, jakie tłuszcze sprawdzają się przy obróbce mięsa.
DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO 5 © CANAL+ Polska S.A. 2023
DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO 5, nowy sezon, premiera 19.11, nowe odcinki co sobotę o godz. 14:00 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.
Przepyszne wypieki przygotowywane we własnym domu? Piotr Kucharski w kolejnym sezonie udowadnia, że to możliwe i wcale nie musi być trudne. Prowadzący tym razem pokaże przepisy na domowe pieczywo na zakwasie czy wypieki z ziarnami. Nie zabraknie również przepisów na specjalne okazje, w tym słodko-słonych wypieków czy domowej pizzy. Przygotujcie się na nieziemskie zapachy dochodzące z waszego piekarnika!
BOSACKA DAJE RADĘ © CANAL+ Polska S.A. 2023
BOSACKA DAJE RADĘ, już dostępny, odcinki co niedzielę o godz. 11:30 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.
Katarzyna Bosacka po raz kolejny zmierzy się z produktami spożywczymi obnażając prawdę o konserwantach, sztucznych barwnikach, ulepszaczach smaku, ale także o wyglądzie opakowań czy sklepowych promocjach. Prowadząca od lat związana jest z tematyką zdrowego żywienia. Uświadamia Polaków, na co zwracać uwagę przy wyborze żywności, tak aby jeść jak najlepiej i jednocześnie niepotrzebnie nie przepłacać. Bosacka prześwietli producentów produktów spożywczych ukazując stosowane przez nich triki, które mają odwrócić uwagę konsumentów. W pierwszym sezonie prowadząca zmierzy się z tradycyjnymi polskimi potrawami takimi jak: schabowy, pierogi, gołąbki, barszcz czerwony, a także rozłoży na czynniki pierwsze podstawowe produkty: jaja, ryby i tłuszcze.